Langkau ke kandungan utama

afifah

aku sebenarnya tak tahu nak gelak ka sedih ka... apa-apa ja kan...  sebab selalu ada salah faham yang berkaitan dengan nama aku. erm... aku tak kisah pon. dalam hidup aku ada 4 orang temasuk diri aku yang aku kenal.

nurul a'fifah - aku
nur afifah- kawan aku dari sekolah rendah, selalunya panggil afifah meli. sebab senang nak beza aku dengan dia. meli tu nama ayah dia.
afifah nurfahanis-kawan aku tingkatan 6. orang panggil dia pipah. selalunya aku malas nak mengaku kalau orang panggil aku pipah, sebab aku nak diorang panggil aku  nurul. tapi kawan-kawan aku yang sudah lama lenal aku still panggil aku pipah sebab dah biasa. tapi kalau boleh aku nak kawan-kawan aku panggil nurul
aina afifah- cucu jiran aku. baru 3-5 tahun lah. mak aku panggil dia aina

ada lah manusia selalu salah faham aku nie afifah kawan-kawan aku tu lah. selalunya aku akan pastikan dulu lah. aku takut diorang salah faham. dan selalunya memang ada salah faham pon. hahaha. kesian jugak aku dengan diorang... nasib koranglah.

ramai juga guna nama afifah .  memang famous betul nama afifah nie... hahaha... :)

Ulasan

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah betul. aku tau ang jales... hahaha

      Padam
    2. buat apa nak jelaz.. nama yg tax sama ngn org baru la syok unik..
      tapi org kata yg nama A'fifah ni org yg kuat perasan...hahaaha

      Padam
    3. cih...unik lah sgt :P
      sapa yg kata 'nama A'fifah ni org yg kuat perasan'???
      enth2 yg kata tu yg kuat perasan hehehe

      Padam
    4. unik la. XP
      memang betoi apa kuat perasan..pastu bila org habaq tax mau ngaku siap dok tuduh org lain pulak tu...ish2..

      Padam
    5. unik lah sangat.. kononnya lah
      entah2 org yg kata tu lagi kuat perasan... :P

      Padam
    6. tapi dulu ada org tu kata, kena perasan sikit kadang2kan baru la normal macam tu...

      Padam
    7. sikit ja... jgn terlebih perasan lah

      Padam
    8. sikit ja ni...mana ada over pon...tapi kalau overpon apa salahnya...hahahahahha

      Padam
    9. hahaha... suka hati ang lah... jgn smpai org termeluat dah :)

      Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

baru habis baca e-novel 'cinta biar saja ada'

aku baru ja habis baca e-novel, karya Rehan Makhtar. cerita-cerita memang best. tajuk yang baru aku habis baca 'cinta biar saja ada'. walaupun cerita nie tak berjaya buat tapak tangan aku rasa pedih, tapi sangat best cerita dia. sedih cerita dia, memang aku menangis lah. walaupun cerita dia tak da konfik sangat, tapi memang best. kesian heroin.

boleh baca kat SINI.

Just Divorced

dalam hidup, kita perlu berfikiran positif. bila kita ada masalah, kita kena selesaikan masalah dengan tenang. walaupun masalah itu berat. jangan terlalu terburu-buru mahu selesaikan masalah itu. apabila kita terburu-buru buat keputusan, mungkin akan menyebabkan kita tersalah pilih.

~Just Divorced~
link cerpen online yang baru aku lepas membaca.
tekan pic kalau mahu membaca



perempuan yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan cintanya

aku baru lepas baca cerpen Cinta Yang Terlewat. korang boleh klik kat link INI. cerita dia kisah perempuan yang mencintai seorang lelaki. dia cinta lelaki itu sudah lama. dia masih menanti sehinggalah lelaki itu membuat keputusan untuk berkahwin dengan kawan perempuan tersebut. sebenanyar sebelum ini lelaki itu juga pernah mempunyai perasaan sayang terhadap perempuan itu tapi mungkin di sebabkan ego dan malu, diorang hanya pendamkan perasaan. kalau nak tahu cerita sebenar, trylah baca :D

perempuan ini mungkin ada yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan terhadap seseorang itu. perempuan yang malu itu hanya pendamkan perasaan dia. mungkin bagi dia, biar lelaki yang luahkan perasaan dan dia mungkin tidak mahu dikatakan 'perigi mencari timba'. mungkin dia juga rasa dia tidak layak untuk lelaki itu. mungkin dia yakin bahawa lelaki itu tidak mencintai dia. mungkin perempuan itu tidak mahu tali persahabatan terputus di sebabkan dia meluahkan perasaan dia.

perempuan yang berani …