Isnin, 1 Ogos 2016

Sayangku Kapten Mukhriz

Dala lama aku post. sangat lama. alasan, salah satu sebab sangat sibuk dengan study, tak tahu nak tulis apa, kadang-kadang rasa macam syok sendiri tulis.  aku cerita pasal cerita Sayangku Kapten Mukhriz.

sejujurnya aku suka gila watak Kapten Mukhriz. memang dari dulu sebelum wujudnya cerita ni lagi aku memang suka lelaki macam tu.  suka jenis lelaki yang susah nak layan perempuan, kiranya layan perempuan bila perlu. pastu aku suka senyumanan jeni sinis sikit tetapi sinis yang manis. suka lelaki yang jenis tak tunjuk romantik, tetapi bila dah halal,, dia punya romantik tu pon kita rasa sampai malu,  kiranya memang watak lelaki macam Kapten Mukhriz lah.

kesimpulanya aku tengok cerita Sayangku Kapten Mukhriz memang buat aku cair. jujur aku kata, kebanyakkan pelakon dalam cerita ni memang aku tak kenal, tapi diorang bawa lakonan diorang terbaik, terutamanya Dr Ariana Dahlia dan Kapten Mukhriz, tak lupa juga lakonan abang long dan Kak Lin. aku suka sweet antara Abang Long dan Kak Lin,

tetapi kau kena sedar Nurul, macam mana kau impikan seorang lelali, belum tentu kau akan dapat. sebab kau hanya boleh angan-angan, sebab Dia akan tentukan. lagipun sukar nak jumpa lelaki yang kau nak dan macamlah laki tu nak dekat kau.

Sedarlah wahai manusia bernama Nurul.

 tetapi aku ada jumpa lah laki yang lebih kurang Kapten Mukhriz, tetapi dia dah pindah.  nampak sangat kau dengan dia tak ada jodoh.

bagi aku, lelaki yang susah nak nak dapat ni amat menarik. bila kau dapat dia, wah... memang hebatlah kau.

#SayangkuKaptenMukhriz

Tiada ulasan:

Catat Ulasan