Langkau ke kandungan utama

Hati dan perasaan

susah sebenarnya nak jga hati. jujur aku kata. kita susah nak jaga hati dia dan mereka dan juga susah nak jaga hati kita sendiri.

bila kita nak jaga hati orang lain, hati kita yang sakit,

bila kita jaga hati kita, orang anggap kita kejap.

makin lama, makin susah nak jaga hati antara satu sama lain.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

baru habis baca e-novel 'cinta biar saja ada'

aku baru ja habis baca e-novel, karya Rehan Makhtar. cerita-cerita memang best. tajuk yang baru aku habis baca 'cinta biar saja ada'. walaupun cerita nie tak berjaya buat tapak tangan aku rasa pedih, tapi sangat best cerita dia. sedih cerita dia, memang aku menangis lah. walaupun cerita dia tak da konfik sangat, tapi memang best. kesian heroin.

boleh baca kat SINI.

perempuan yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan cintanya

aku baru lepas baca cerpen Cinta Yang Terlewat. korang boleh klik kat link INI. cerita dia kisah perempuan yang mencintai seorang lelaki. dia cinta lelaki itu sudah lama. dia masih menanti sehinggalah lelaki itu membuat keputusan untuk berkahwin dengan kawan perempuan tersebut. sebenanyar sebelum ini lelaki itu juga pernah mempunyai perasaan sayang terhadap perempuan itu tapi mungkin di sebabkan ego dan malu, diorang hanya pendamkan perasaan. kalau nak tahu cerita sebenar, trylah baca :D

perempuan ini mungkin ada yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan terhadap seseorang itu. perempuan yang malu itu hanya pendamkan perasaan dia. mungkin bagi dia, biar lelaki yang luahkan perasaan dan dia mungkin tidak mahu dikatakan 'perigi mencari timba'. mungkin dia juga rasa dia tidak layak untuk lelaki itu. mungkin dia yakin bahawa lelaki itu tidak mencintai dia. mungkin perempuan itu tidak mahu tali persahabatan terputus di sebabkan dia meluahkan perasaan dia.

perempuan yang berani …

bosan-STPM-SPM-tingkatan 6- kenangan

tiba-tiba aku rasa bosan juga tak belajar. hahaha. tak tahu nak buat apa. ye lah aku nie dok tunggu result STPM, aku tak kerja, kiranya duduk kat rumah ja lah. asyik online ja, sampai kadang-kadang aku dah muak nak online. erm. bosan betul hidup aku nie. aku memang nak kerja, tunggu lah lepas dapat result kot. kalau ada kerja la, takut tak dapat cuti. kawan-kawan aku pakat kerja, tak pun mereka pasti ada rancangan. aku nie dok rumah ja. bosan bosan bosan.

ada cerpen online baru hari nie, tapi malas nak baca. rasa macam sakit mata ja. erm. bosan-bosan. aku rasa macam nak study ja macam nie. hahaha. punya tak tau nak buat apa dah.  bila aku fikir pulak, study nie best gak lah. bila kita minat dengan sesuatu subjek nie. itu apa yang aku rasalah.  yang tak minat tu... kita kena bagi minat juga.

Isnin nie a.k.a 18/3/2013 result STPM keluar. sungguh aku takut. erm... berdebar-debar ja. sebelum aku tidur aku harap sangat janganlah aku mimpi result aku berapa. takut kecewa.

dulu lepas SPM mas…