Langkau ke kandungan utama

punca diri sendiri

aku suka betul nak kantoikan diri akukan. suka betul bagi masalah kat diri sendiri. semua berpunca diri sendiri. erm. kan best kalau boleh hilang kan macam tu bila kita tak nak, dan muncul bila kita nak. memang dalam mimpi jelah.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

baru habis baca e-novel 'cinta biar saja ada'

aku baru ja habis baca e-novel, karya Rehan Makhtar. cerita-cerita memang best. tajuk yang baru aku habis baca 'cinta biar saja ada'. walaupun cerita nie tak berjaya buat tapak tangan aku rasa pedih, tapi sangat best cerita dia. sedih cerita dia, memang aku menangis lah. walaupun cerita dia tak da konfik sangat, tapi memang best. kesian heroin.

boleh baca kat SINI.

Just Divorced

dalam hidup, kita perlu berfikiran positif. bila kita ada masalah, kita kena selesaikan masalah dengan tenang. walaupun masalah itu berat. jangan terlalu terburu-buru mahu selesaikan masalah itu. apabila kita terburu-buru buat keputusan, mungkin akan menyebabkan kita tersalah pilih.

~Just Divorced~
link cerpen online yang baru aku lepas membaca.
tekan pic kalau mahu membaca



perempuan yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan cintanya

aku baru lepas baca cerpen Cinta Yang Terlewat. korang boleh klik kat link INI. cerita dia kisah perempuan yang mencintai seorang lelaki. dia cinta lelaki itu sudah lama. dia masih menanti sehinggalah lelaki itu membuat keputusan untuk berkahwin dengan kawan perempuan tersebut. sebenanyar sebelum ini lelaki itu juga pernah mempunyai perasaan sayang terhadap perempuan itu tapi mungkin di sebabkan ego dan malu, diorang hanya pendamkan perasaan. kalau nak tahu cerita sebenar, trylah baca :D

perempuan ini mungkin ada yang berani dan malu untuk meluahkan perasaan terhadap seseorang itu. perempuan yang malu itu hanya pendamkan perasaan dia. mungkin bagi dia, biar lelaki yang luahkan perasaan dan dia mungkin tidak mahu dikatakan 'perigi mencari timba'. mungkin dia juga rasa dia tidak layak untuk lelaki itu. mungkin dia yakin bahawa lelaki itu tidak mencintai dia. mungkin perempuan itu tidak mahu tali persahabatan terputus di sebabkan dia meluahkan perasaan dia.

perempuan yang berani …